Barion Pixel
Skip to main content
 x 
Kosár

Kosár

A kosara még üres

A Barenbrug felvásárolta a Jacklin Seed Vállalatot

A Royal Barenbrug Group bejelentette, hogy 2020. október 6.-án lezárult a Simplot Jacklin ® Seed fűvetőmag üzletágának felvásárlása. A tranzakció, amelynek része egy beszállítói megállapodás is, 2020. október 2.-án ért véget. A Jacklin ® Seed 50 munkavállalója ezután a Barenbrug alkalmazásában fog állni.

A Barenbrug egy olyan holland vállalat, ami már négy nemzedék óta, apáról-fiúra száll és, amely 1904 óta tevékenyen vesz részt a világ fűvetőmag termesztésében, új fűfajták fejlesztésében. Napjainkra már a második legnagyobb fűvetőmag vállalat a világon, illetve a legnagyobb olyan fűvetőmag vállalkozás, amely egy család birtokában van. A Barenbrug hat földrészen van jelen és mindenütt kiemelt fontosságot tulajdonít a kutatásnak, fűmagtermesztésnek, marketingnek és az innovatív fűmagkeverékek értékesítésének. A Jacklin® Seed a fűmagtermesztés élvonalába tartozik és már jónéhány éve jelen van a piacon. Termékeit az USA-n kívül Európába, a Közel-Keletre, Oroszországba és számos ázsiai országba exportálja.

John Thijssen, az igazgató tanács elnöke:

„Az amerikai fűmag piac meglehetősen széttagolt és nagyon erős a verseny. A Barenbrug már hosszú évek óta sikeres szereplője ennek a piacnak és fokozatosan növekszik. Ezzel a felvásárlással a cég a világ legnagyobb fűmag piacának piacvezetője lesz.”

A piaci növekedésen túl, az amerikai piacon, a Barenbrug jó ideje befektet új technológiákba is. Saját kutatóközponttal és számos kísérleti állomással rendelkezik az Egyesült Államokban, illetve együttműködik egyetemekkel és más intézményekkel is. Az amerikai piac remek lehetőségeket kínál új technológiák kifejlesztéséhez is. A felvásárlás részét képezi egy fűmagfeldolgozó üzem is, amely egy nagy fűmagtermő régió közepén, Washington államban helyezkedik el. Ezeken túl még bővül is a Barenbrug termékpalettája új fűfajtákkal is.

A felvásárlás, ezen kívül, még tartalmaz egy beszállítói megállapodást is a Barenbrug USA és a Simplot Partners között. A Simplot továbbra is forgalmaz fűmagot az USA nyugati részén, a Simplot Partners által birtokolt forgalmazói hálózaton keresztül, amely a Barenbrug partnere lesz a fűmagbeszállítást illetően. Ily módon egyrészt a Jacklin Seed portfoliója, másrészt a Barenbrug hosszú távú víziója, kutatás-fejlesztés iránti elhivatottsága és piaci fejlődése kivételes értéket nyújt a parkfüvekkel foglalkozó szakemberek számára mindenütt a világon.

Röviden, amit a Royal Barenbrug Group-ról tudni kell:

A cég központja Hollandiában található. A Barenbrug egy olyan negyedik generációs családi vállalkozás, amely mintegy 115 évvel ezelőtt alakult. A vállalkozás elkötelezett a takarmány- és parkfüvek, illetve pillangósvirágú növények kutatás-fejlesztése és vetőmagtermesztése iránt. Hozzávetőlegesen 840 munkavállalója van, akik hat kontinensen, több mint 20 országban végzik a munkájukat, az összes nagy éghajlati területen. Küldetésük az állati termelékenység növelésén keresztül a világ élelmezésének segítése, valamint az, hogy a pihenést, sportolást szolgáló zöldterületeken minél nagyobb örömet szerezzenek az embereknek. A leányvállalataival együtt nettó éves árbevételük meghaladja a 300 millió eurót. További információért látogasson el a www.barenbrug.com oldalra.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Elfogadom a Felhasználási feltételek -et
és az Adatvédelmi irányelvek -ot.